ROON STAAL IN BUITENTHEATER TIVOLI TE ASSEN

ASSEN – Na de succesvolle Zomer Tour geeft zanger-pianist een extra zomer concert in Assen in Buitentheater Tivoli op zondag 14 augustus. Het concert in de open lucht begint om 16.00 uur.
De 42-jarige componist en coverist die momenteel vijf keer per jaar tourt en daarmee een steeds groter publiek trekt zingt en begeleidt zichzelf achter de piano. Met veel bevlogenheid en overtuigingskracht worden bekende covers en eigen werken ten gehore gebracht.
Musicals
Al op 11-jarige leeftijd speelt Roon Staal, neef van de bekende Groninger Ede Staal, de rol van Gavroche in de nationale hit musical ‘Les Misèrables’. Hij volgde piano- en zanglessen in zijn jeugd.
Na de musical ‘Les Misèrables’ volgden rollen in de musicals ‘Tommy’ in 2002, ‘Rembrandt’ in 2006 en de zeer succesvolle musical ‘Petticoat’ in 2010 / 2011. In de rockopera ‘Tommy’ speelde Roon Staal de doofstomme en blinde jongen Tommy die het al flipperend tot ‘Pinball Wizard’ schopt.
Het nummer ‘Help Me Through The Night’ van oom Ede coverde hij in 2000 met zijn broer Roelf, een lied dat de basis legde voor Staal’s verdere muzikale carrière. Staal ging daarnaast Filosofie studeren aan de Universiteit van Amsterdam.
In 2010 brengt Roon Staal zijn eerste studioalbum ‘The Journey’ uit, opgenomen in de Jersey Rock Studio’s van de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan.
Bekende covers en eigen werken
Tijdens het concert hoort u bekende covers zoals ‘Stay With Me Till The Morning’ van Vicky Brown, ‘Sound Of Silence’ en ‘Bridge Over Troubled Water’ van van Simon&Garfunkel, ‘Help Me Through The Night’ van Ede Staal, ‘I Have A Dream’ van Abba, en eigen werken zoals ‘Promise’, ‘The Garden Of Light’ en ‘Malawiaans Gebed’.
Zowel zijn trouwe als nieuwe publiek omarmt de warme heldere stem en pianoklanken van Roon Staal die dan weer teder en ingetogen zijn en even later wervelend. De kleinschalige concerten geven een intieme sfeer tussen het publiek en Staal. Concerten zijn er naast Nederland ook in het buitenland geweest: In de Verenigde Staten, Japan en Rusland. En binnenkort ook in Duitsland.
Garfunkel: “Amazing tenor vocal performance”
Geniet van een prachtig concert  in de open lucht van Roon Staal terwijl u uw dagelijkse beslommeringen even vergeet. Of zoals de legendarische Art Garfunkel over hem zegt: “Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!”.
U bent van harte uitgenodigd om dit bijzondere concert bij te wonen.
Alle informatie over het concert kunt u vinden op de website www.roonstaal.com. Reserveringen kunnen daar worden gemaakt of via 06-15403125. Tickets kosten € 20,00. Kinderen en jongeren t/m 17 jaar hebben toegang  voor € 12,50.
U bent van harte welkom!